Mixteam Mattekloppers/Veendam 3e van Nederland!

Afgelopen zaterdag is het combinatieteam van GSBV De Mattekloppers/Judoschool Veendam 3e geworden op de NK mixteams. Het team, bestaande uit Paula Borgonje, Larissa Bultena, Inge Ekenhorst, Thom Hensens, Stefan Sulkers, Rick Nieters, Benjamin Heeres en Thom Rozier, reisde hiervoor zaterdagavond af naar het Limburgse Echt. In de poulefase startten zij voortvarend en versloegen achtereenvolgens de teams Kenamju 2 en Kenamju 3 beide met 4-2.

Op deze manier plaatste het team zich als poulewinnaar voor de halve finale tegen thuisfavoriet JC Hercules. Dankzij winst van Paula, Stefan en Inge werden dertig punten binnengehaald: eindstand 3-3. Er kan echter maar één team de winnaar zijn, en daarom werd er geloot in welke gewichtsklasse de beslissende golden score zou spelen. Helaas viel deze golden score in de +90 kg naar de kant van JC Hercules, waardoor team Mattekloppers/Veendam naar de bronzen finale werd verwezen.

Hier troffen ze nogmaals team Kenamju 2, al werd het dit keer wat spannender dan in de poulefase. Door winst van Paula, Larissa en Stefan werden drie wedstrijdpunten binnengesleept. Ook hier is een 3-3 eindstand niet voldoende voor de winst en dus werd er een beslissende golden score gespeeld. Dit keer in de -73 kg en nadat Thom zijn Haarlemse tegenstander de eerste twee keer niet te pakken had kunnen krijgen, was hij nu extra gebrand op de winst. Met het lot van het hele team in zijn handen was het alles of niets voor Thom en haalde hij alles uit de kast. En met resultaat! Al snel scoorde hij wazari en sleepte de winst binnen voor het team.

Een zeer verdiende NK-medaille voor de Mattekloppers/Veendam als afsluiter van een prachtige judo-avond in een bijzonder sfeervolle arena.

Volgend jaar bestuur of commissie doen?

Wil je ook graag een keer de klopgeest maken of de Mattekloppersdag organiseren? Heb je goede ideeën voor de club en wil je die in de praktijk brengen? Wil je je CV boosten en ervaring als bestuurder opdoen? Of gewoon leuke nieuwe mensen ontmoeten en samen een steentje bijdragen aan de vereniging?

Word dan lid van het bestuur of een commissie!

Een korte introductie van de verenigingsstructuur: het bestuur bestaat uit een kernbestuur (voorzitter, secretaris en penningmeester) en daarnaast van elke tak een commissaris. Totaal dus zeven man/vrouw sterk! Het bestuur maakt het beleid en wordt bij de uitvoering hiervan ondersteund door de verschillende commissies. Het bestuur zit in principe van september tot september en komt in ieder geval één keer per maand samen.

Welke mogelijkheden zijn er?

Voorzitter: als voorzitter sta je aan het hoofd van de vereniging. Je leidt de bestuursvergaderingen en ALV. Je geeft leiding aan het bestuur en onderhoudt contacten met trainers, commissies en andere verenigingen. Daarnaast heb je een belangrijke rol in het opstellen en uitvoeren van het beleidsplan.
2018-2019: Stefan Sulkers

Secretaris: als secretaris ben je verantwoordelijk voor de communicatie met zowel de leden als externe partijen. Je draagt zorg voor de mail en post en daarnaast houd je de ledenadministratie bij. Samen met de andere leden van het (kern) bestuur stel je het beleidsplan op en voer je dit uit.
2018-2019: Rosalie Pureveen

Penningmeester: als penningmeester ben je verantwoordelijk voor de financiën van de vereniging. Je zorgt dat de trainers betaald worden, contributie geïnd wordt en de declaraties verwerkt worden. Daarnaast maak je de begroting en heb je dus (in overleg met de andere leden van het (kern)bestuur) direct invloed op hoe het geld van de vereniging besteed wordt.
2018-2019: Paula Borgonje

Commissaris Systema/Jiu Jitsu/Technisch Judo/Wedstrijdjudo: Als commissaris ben je de directe lijn tussen jouw tak en het bestuur. Je licht de leden namens het bestuur in over activiteiten maar houdt daarnaast ook het bestuur op de hoogte van wat er speelt binnen de betreffende tak. Je organiseert één of meerdere sociale activiteiten voor jouw tak.
2018-2019:
Systema – Zachary Cawthorne-Nugent
Jiu Jitsu – Han Havinga
Technisch Judo – Michaela Mrázková (waarnemend: Rosalie Pureveen)
Wedstrijdjudo – Casper Manting

Als je het wat lijkt om zitting te nemen in het bestuur, neem dan contact op met één van bovenstaande bestuursleden!

Behalve voor het bestuur zoeken we ook mensen voor de volgende commissies:

Actie
De Actie organiseert activiteiten voor de hele vereniging, waaronder de Mattekloppersdag en (indien mogelijk) het Mattekloppersweekend. Daarnaast geven zij invulling aan de maandelijkse borrels. Kortom: heb je leuke ideeën en organisatorisch vermogen? Dan is de actie perfect!

Klopgeestcie
De Klopgeestcie maakt het clubblad de Klopgeest en onderhoudt de contacten met alumni van de vereniging. Als redactie van de Klopgeest komt jouw creativiteit perfect tot zijn recht!

Promocie
De Promocie draagt zorg voor de promotie van de club: dat gebeurt op de KEI-week en tijdens de ESN, maar ook online via sociale media en de website. Naast promotiemateriaal zoals flyers ontwerpt en bestelt de promocie ook jaarlijks de clubkleding. Ben jij dus van een goede uitstraling? Zet dat dan in voor de club in de Promocie!

Judo Wedstrijd Commissie (JWC)
Naast de commissaris wedstrijdjudo zitten er bij voorkeur nog één of twee leden in de JWC. In overleg met de trainers organiseert de JWC de deelname aan (team)wedstrijden in binnen- en buitenland. Je legt hiervoor contact met toernooi organisaties en organiseert soms zelfs hele reizen!

Webcie
Ben je goed met ICT en lijkt het je leuk om deze mooie website te beheren? Dan is de webcie wat voor jou!

Wil je meer informatie over één van bovenstaande zaken? Neem dan contact op met jouw commissaris of met één van de leden van het kernbestuur!

Zilver voor Joris Boes op NK judo

 

Onder begeleiding van coach Simon eindigde Joris Boes dit weekend op een tweede plaats op het NK judo onder 21 jaar in de topsporthal te Almere.

In een sterk bezette poule met maar liefst 40 deelnemers wist Joris zich met vier winstpartijen te plaatse voor de finale. In de eerste ronde was Joris met ippon te sterk voor Jimi Nass van Stichting Koka, en ook de tweede partij werd ruim gewonnen van Jens van Helleman (Geelhoed Walcheren). In de kwartfinale moest Joris hard werken, maar was hij op wazari te sterk voor Owen van Braam van Stichting topsport judo Noord-Oost. Daarmee stond Joris, die voor dit NK sinds het Mattekloppers lustrum (juni 2018) geen toernooien meer had gedaan, ineens in de halve finalen en kon hij al ruiken aan de medailles. Hij bleef scherp en won ook de halve finale overtuigend van Camiel Roskamp uit Den Haag met ippon. In de finale kwam Joris zelfs op wazari voorsprong tegen Koen Heg van Bushi Arnhem, maar kwam hij daarna helaas in een houdgreep terecht. Een welverdiende zilveren medaille voor Joris.

Op het NK kwamen ook Pim Snippe (-73 kg) en Bart Schiphof (-81 kg) in actie. Pim stond in de eerste ronde tegenover Thom Hensens van judoschool Veendam en streed hier een monsterlijke partij tot diep in de golden score. Het publiek in Almere genoot van deze enorm spannende wedstrijd tussen twee aanvallende judoka’s, maar helaas trok Thom Hensens uiteindelijk aan het langste eind en werd Pim naar de verliezersronde verwezen. Hier kon hij helaas geen potten meer breken en verloor hij van Nanne Omerkoylu van Topjudo Nijmegen.

Bart startte direct tegen de latere nummer 2 Martijn Janssen van Sportinstituut de Korte. Ook dit was een spannende wedstrijd, maar helaas trok Bart aan het kortste eind en werd ook hij verwezen naar de verliezersronde. Hier trof hij na een vrijloot voormalig Nederlands Kampioen onder 18 Bram van der Elst van Topsport Noord-Oost. Helaas kon Bart ook hier niet voor een verrassing zorgen en was het toernooi voor hem voorbij.

In de volgende editie van de klopgeest blikken we terug op het NK met de kersverse vice-Nederlands kampioen Joris!

Gezocht: Judoleraar bij GSBV de Mattekloppers

Ben jij gediplomeerd judoleraar en woon je in de omgeving van Groningen?

Heb je op vrijdagen van half 8 tot 9 nog vrij en lijkt het je leuk om een techniektraining aan studenten te geven?

Dan ben jij degene die wij zoeken!

Bij GSBV de Mattekloppers bieden wij 3 verschillende sporten aan, waaronder systema, jiu-jitsu en judo vallen. Judo omvat 2 categorieën: technisch judo en wedstrijdjudo. Voor de technische trainingen op vrijdag zijn wij op zoek naar een nieuwe vaste trainer. De groep die deze vrijdag traint bestaat uit zowel nederlandse als internationale studenten die verschillen van niveau (van witte band tot 2e dan), maar hetzelfde doel hebben: een leuke training waarin de techniek centraal staat. De judoka’s gebruiken deze trainingen om ofwel een hogere band te halen, of om gewoon de techniek te verbeteren.

Wij zoeken iemand die…
•Enthousiast is en een gezellige technische judotraining kan geven;

•De (inter)nationale judoka’s op hun eigen niveau kan laten ontwikkelen;

•Enige beheersing van de Engelse taal heeft.

Wat bieden wij:
•Een gezellige training met enthousiaste judoka’s;

•Een gezellige vrijdagavond waar ook jij als trainer van harte bent uitgenodigd voor het “naborrelen”, wat een beetje traditie is binnen de Mattekloppers.

Dus ben jij gediplomeerd judoleraar en heb je zin om een techniektraining te combineren met een leuke vrijdagavond? Voel je vrij ons een berichtje te sturen! Het is uiteraard mogelijk om een keer bij de training te komen kijken, alvorens een keer een les te geven, om te kijken of het voor beide partijen bevalt.

Sportieve groet,

Namens het bestuur van GSBV de Mattekloppers,

Rosalie Pureveen

secretaris@mattekloppers.nl

Tel.: +31641198602

Spanning voorafgaand het NK Judo!

Komend weekend is het zo ver! Het vroege hoogtepunt van de nieuwe seizoen staat voor de deur. Op 29 & 30 September gaan in het Topsportcentrum Almere judokas uit heel Nederland strijden om de prijzen in 7 gewichtsklassen per geslacht. Ook 3 Mattekloppers zijn aanwezig en willen hun beste judo laten zien! Op zaterdag gaat Paula Borgonje, die een beetje ontevreden was met haar prestatie en 2e plek op het NKT, strijden in klasse -57kg. Een zere voet, die Paula ten laste viel is weer hersteld dus gaat ze vol in de aanval in Almere! Rick Nieters gaat een dag later aan de slag in de categorie -81kg. Na een vroege uitschakeling vorig jaar gaat hij dit jaar proberen een topprestatie neer te zetten.  Ten slotte wil Stefan Sulkers op dezelfde dag aansluiten op zijn fantastische 3e plek op het NKT in de categorie -90kg. Alle drie de judokas zijn gespannen en hopen op veel Matteklopperspubliek van huidige en oude leden, dus als je nog geen plannen had voor dit weekend, kom dan langs in Almere voor mooi judo, boeiende wedstrijden en natuurlijk om onze toppers te steunen!

Verder willen wij hier ook nog de namen noemen van onze trainingspartners uit Veendam die zich hebben geplaatst. Kim Smit, Anniek Potze en Ingrid Engwerda: wij wensen jullie veel succes komend weekend!

Lustrum Toernooi

Nog ruim 2 weken te gaan en dan vieren we gezamenlijk ons 50-jarig bestaan. Er zijn verschillende activiteiten georganiseerd op 9 juni.

Op deze dag wordt het lustrumtoernooi worden gehouden, waarbij verschillende binnen- en buitenlandse judo teams zullen strijden voor de eerste plaats in de A- en B(ier)-klasse. Voor de geïnteresseerden die niet mee doen aan het toernooi wordt er een newaza workshop verzorgd.
Daarnaast is er een reünie samengaand met een expositie waarin 50 jaar Mattekloppers in beeld wordt
gebracht. Tijdens dit moment wordt er een buffet verzorgd. De dag wordt afgesloten met een feest in de stad.

De eerste aanmeldingen zijn al binnen. Niet getreurd, aanmelden is nog mogelijk! Deze uitgelezen kans wil je niet missen. Dus schrijf je snel in voor een of meerdere activiteiten door een mail te sturen naar lustrum@mattekloppers.nl .

Hieronder volgt het programma:
9:00-17:00 Judo mixteamtoernooi
12:00-21:00 Expositie en reünie 50 jaar Mattekloppers
17:00-21:00 Mexicaans buffet (€8 p.p.)
12:00-13:00 Workshop newaza verzorgd door Johan de Jong en Simon Leistra (tijd onder voorbehoud, kosteloos!)
21:00 Eindfeest in café Gelkinge 9

Hopelijk zien we jullie allemaal op 9 juni!

Ne-Waza Clinic

Een week geleden kwamen de judoka’s van de club samen om een Ne-Waza clinic van Niels Evers uit Amsterdam bij te wonen. Niels is niet alleen nederlands kampioen in BJJ en Ne-Waza in zijn gewichtsklasse, maar ook deel van de judoploeg van de Mattekloppers die op het International Judo Tournament in Sheffield de eerste plek pakte. Hij liet veel handige technieken voor grondgevechten zien en kon ook wat tips en tricks aan onze leden geven.

Niels wij hebben erg van jouw clinic en de after-training karaoke genoten en kijken uit naar het lustrumtoernooi op 9 Juni waar jij weer op de mat zal staan!

 

 

Mattekloppers strijden in Frankrijk!

Afgelopen 5 mei vertrok een busje met Mattekloppers in alle vroegte naar Sainghin-en-Melantois, bij Lille. Op het sterk bezette team toernooi hebben zij gestreden voor wat ze waard waren en een verdienstelijke 5e plek behaald. Ze mochten achter elkaar door de mat op en hebben we maar liefst zeven wedstrijden gedraaid. Om het team vol te krijgen hebben wij wat judoka’s geleend van Shoganai uit Dronten. Hierdoor hadden we een prachtig team met Arthur Heeres (-66 kg), Joris Boes (-73 kg), Stefan Greuter (-73 kg), Kevin Bakker (-81 kg), Stefan Sulkers (-90 kg), Maarten Pol (+90 kg), Paula Borgonje (-57 kg) en Ingrid Engwerda (+57 kg).

Voor meer foto’s kijk op http://www.jcsainghin.com/photos-du-26eme-tournoi-international-christophe-maquet-a-sainghin-en-melantois-050518/

Lees verder Mattekloppers strijden in Frankrijk!

Judoka’s Mattekloppers halen medailles op Friese Masters Stiens!

Afgelopen week is ons team in Stiens geweest voor de Friese Masters en het Ne-Waza toernooi. De Mattekloppers die uitkwamen waren Paula Borgonje (-57kg), Josine van Eck (-66kg), Stefan Sulkers (-90kg) en Tor Hermansen (+90kg). Zij haalden 3 gouden, 2 zilveren en 1 bronzen medaille binnen.

Voor meer foto’s kijk op https://www.facebook.com/judotoernooi.friesemasters

Lees verder Judoka’s Mattekloppers halen medailles op Friese Masters Stiens!

Respect all – Fear none