Cursussen

Wil je kennismaken met budosporten of eens buiten je comfort-zone sporten? Schrijf je dan in voor een Aclocursus. In vijf of tien weken maak je op een leuke en vrijblijvende manier kennis met budo. Via myaclo kan je je inschrijven. Op dit moment worden de volgende cursussen aangeboden:

Ju Jitsu

Jiu-jitsu bestaat uit drie hoofdgroepen: stoten en trappen, klemmen en breektechnieken, en worpen. De training is dus zeer breed en beslaat een groot deel van de vechtsporttechnieken. Aan het eind van de cursus ken je een aantal basishandelingen en heb je een indruk van wat deze sport inhoudt. Jiu-jitsu heeft veel overeenkomsten met zelfverdediging in de praktijk. In de lessen ligt de nadruk daarom voor een deel op het leren verdedigen op straat. Er trainen meestal evenveel dames als heren mee.

Systema

Systema is een combinatie van oude Russische zelfverdedigings- en gezondheidsvormen gekoppeld aan moderne wetenschappelijke inzichten. In systema gaan we er van uit dat slechts het kennen van onze eigen mogelijkheden en beperkingen niet voldoende is. Het gaat er om om optimaal gebruik kunnen maken van onze mogelijkheden in situaties die door ons als bedreigend worden ervaren. Ook is het van belang dat we onze beperkingen in een dergelijke situatie leren neutraliseren. Systema biedt daarmee ook handvatten om adequaat te leren omgaan met angst en stress die het dagelijks leven met zich mee brengt.

Concreet wordt in de cursus aandacht besteed aan: Awareness training, psychologie van een confrontatie en oefeningen voor gezondheid en fysieke conditie. Deze ‘drills’ leren je te ontspannen onder welke omstandigheid dan ook. Het is een effectieve zelfverdedigingtechniek die je niet zult vergeten. Ook leer je omgaan met verdediging tegen meerdere tegenstanders.

Respect all – Fear none