Judoka’s Mattekloppers halen medailles op Friese Masters Stiens!

Afgelopen week is ons team in Stiens geweest voor de Friese Masters en het Ne-Waza toernooi. De Mattekloppers die uitkwamen waren Paula Borgonje (-57kg), Josine van Eck (-66kg), Stefan Sulkers (-90kg) en Tor Hermansen (+90kg). Zij haalden 3 gouden, 2 zilveren en 1 bronzen medaille binnen.

Voor meer foto’s kijk op https://www.facebook.com/judotoernooi.friesemasters

Josine van Eck verloor haar eerste partij, maar kon daarna 2 partijen winnen. Ze won deze beide partijen met een mooie overname. Dit was uiteindelijk goed voor een bronzen medaille.

Stefan Sulkers ging goed van start in zijn eerste partij met 2 waza-ari’s. Vervolgens won hij zijn volgende partij met een sankaku (driehoeksverwurging met de benen). In de laatste partij kon hij zijn tegenstander op 3 straffen afdwingen, nadat zijn spectaculaire o-uchi-gari (beenworp) werd weggewoven. Dit alles was goed voor een gouden medaille.

Voor Tor Hermansen was dit zijn 2e toernooi in Nederland en moest hij driemaal tegen dezelfde tegenstander. Helaas kon Tor geen partij winnen, maar er was duidelijk verbetering zichtbaar.

Paula Borgonje won haar eerste partij met een houdgreep. Vervolgens won ze haar tweede partij met een armklem. Haar grondtechnieken lagen haar goed deze dag, want haar laatste partij kon ze ook winnen met een armklem. Hierdoor haalde zij het goud binnen.

Ne-Waza Toernooi

In de avond was het Ne-Waza toernooi. In het Ne-Waza wordt er alleen op de grond gestreden.

Paula Borgonje kon de trend van de ochtend doorzetten door haar eerste partij snel te winnen met een houdgreep. Ook haar tweede en derde partij won ze, beide met een spinning juji-gatame (armklem).

Tor Hermansen won al zijn partijen in de poulefase, maar verloor daarna eenmaal, waardoor hij de tweede plek in ontvangst kon nemen.

Stefan Sulkers won 4 partijen op de grond. Twee daarvan won hij met houdgreep en twee met een sankaku (verwurging met benen). Hij verloor helaas een partij met armklem, waardoor hij genoegen moest nemen met zilver.

Al met al een goede prestatie van onze judoka’s op deze 2 toernooien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.