Mattekloppers strijden in Frankrijk!

Afgelopen 5 mei vertrok een busje met Mattekloppers in alle vroegte naar Sainghin-en-Melantois, bij Lille. Op het sterk bezette team toernooi hebben zij gestreden voor wat ze waard waren en een verdienstelijke 5e plek behaald. Ze mochten achter elkaar door de mat op en hebben we maar liefst zeven wedstrijden gedraaid. Om het team vol te krijgen hebben wij wat judoka’s geleend van Shoganai uit Dronten. Hierdoor hadden we een prachtig team met Arthur Heeres (-66 kg), Joris Boes (-73 kg), Stefan Greuter (-73 kg), Kevin Bakker (-81 kg), Stefan Sulkers (-90 kg), Maarten Pol (+90 kg), Paula Borgonje (-57 kg) en Ingrid Engwerda (+57 kg).

Voor meer foto’s kijk op http://www.jcsainghin.com/photos-du-26eme-tournoi-international-christophe-maquet-a-sainghin-en-melantois-050518/

Poulefase

Het toernooi startte in kleine poules, waarbij de Mattekloppers ingedeeld waren bij Judo Schotland 2, AS Bourg la Reine en het landelijke judo team van de Franse politie. De eerste partij hadden wij een voordeel omdat de Schotten slechts vier van de zeven gewichten konden vullen. Toch bleek al direct dat er wel wat gedaan moest worden voor de overwinning, deze mannen konden allemaal erg goed judoën. Kevin en Stefan Sulkers wisten hun partijen netjes binnen te halen en de Mattekloppers de overwinning te brengen met 5-2.

Vervolgens stonden wij tegenover AS Bourg La Reine, de latere kampioenen. Hier wisten Arthur, Kevin en Ingrid hun partijen te winnen, waardoor de Mattekloppers nipt met 4-3 verloren.

Bij la ‘France Police’ kregen we duidelijk een groep doorgewinterde bikkels tegenover ons. Gelukkig zijn wij ook bikkels en wisten Arthur, Kevin, Ingrid en Stefan Greuter hun partijen te winnen. Helaas zaten de scheidsrechters even niet op te letten toen Stefan de beslissende score maakte en gaven ze dit punt aan de tegenstander. 4-3 voor het politieteam dus, dat uiteindelijk het brons haalde. Zeker in de poulefase moesten wij nog wat wennen aan de Franse slag waarmee de regels en scores hier geïnterpreteerd werden, maar gelukkig was het avontuur nog niet afgelopen!

Eliminatieronde

Als derde van de poule mochten wij namelijk samen met alle andere nummers drie en vier in een afvalschema strijden voor één plekje in het finaleschema. In dit afvalschema stonden wij als eerste tegenover het tweede team van de thuisclub Judoclub Sainghin-en-Melantois. Hier kon iedereen zijn talent laten zien en wisten wij netjes met 7 ippons te winnen.

Direct daarna mochten we weer door voor de vijfde partij tegen RTC Noord-West uit Haarlem, ons wel bekend. Door vier partijen met vol punt te winnen werd deze partij zeer netjes binnengehaald door Arthur, Kevin, Stefan Sulkers en Maarten.

Hiermee plaatsten wij ons voor de finale van de verliezerspoule tegen een team met judoka’s uit heel Frankrijk dat gesponsord werd door Decathlon (Team Outshock JC Decathlon, Outshock is blijkbaar een type judopak). Arthur, Kevin, Stefan Sulkers, Maarten en Ingrid haalden hier de winst binnen (5-2) en dus bemachtigden wij als kampioen van de verliezerspoule alsnog een plekje in het finaleschema!

Ook hier toonden onze toppers zich strijdbaar (“nu gaan we voor die fles champagne ook!”), maar helaas waren de judoka’s van Olympic Judo Avenir 62 (die natuurlijk lekker hadden uitgerust terwijl wij de hele verliezerspoule doorwerkten) te sterk. Alleen Kevin wist hier zijn partij te winnen en dus moesten wij de winst met 6-1 aan de Fransen laten.

Feest!

Erg jammer dat we niet verder mochten naar de halve finale (stel je voor, dan hadden we misschien wel 9 partijen mogen doen), maar wij waren ook wel toe aan de volgende fase. Na een korte stop in het hotel konden we namelijk alweer door naar de “soirée dansante”. Op deze dansavond werd het thema “pyjama” erg serieus genomen en dus staken wij onze mannen en vrouwen ook netjes in japon en slaapshorts. Bier, wijn en punch vloeiden rijkelijk en even na tienen werd er ook nog een heerlijk diner geserveerd. De dansjes (met name de Macarena van Joris) werden voortgezet in het stadscentrum van Lille, waar Stefan Greuter ons na een achtbaanrace over de parkeerplaats onder het genot van een tweestemmig concert door Sulkers en Ingrid naartoe bracht. Na een Fransman in onesie de kamer uit te jagen lag iedereen uiteindelijk weer veilig in bed.

Na een stop gemaakt te hebben bij een zonnig terrasje tussen de Gentse kathedralen en de pizzeria in Dronten kwamen we op zondagavond moe maar voldaan terug in het mooie Groningen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.